dijous, 1 de febrer del 2018

LA QUALITAT DE L’AIRE DE L’ANY PASSAT

Biel Alé.

L’any passat es va fer una valoració de la qualitat de l’aire que es respira a Sant Adrià que ha sigut una de les poblacions de Catalunya on hi ha hagut més contaminació. Durant aquest període, l’estat de l’aire es va considerar regular en 151 dies, l’aire no ha sigut de bona qualitat.

La polèmica pel crematori, l’estudi que alerta d’un major risc de càncer al voltant de la incineradora i la inclusió de la ciutat entre els municipis amb futures restriccions de trànsit han intensificat el debat sobre la contaminació. Els mesos on més es va detectar que la contaminació atmosfèrica sobrepassava els llindars de suficiència a la ciutat van ser el gener (20 dies amb nota regular), febrer (16 dies), març (16 dies) i novembre (23 dies). Les dades de Sant Adrià s’obtenen a una estació de mesurament al carrer Olímpic. No presenta els pitjors registres de l’àrea metropolitana, tot i que la nota que rep pel nivell de qualitat d’aire es situa entre les més baixes dels voltants de Barcelona. Sant Adrià es troba en una situació similar que les anàlisis recollides al Poblenou, el Vall d’Hebron, Badalona i Sant Vicenç dels Horts. Hi ha 12 estacions de Barcelona, o de la seva perifèria que constaten un millor estat de l’atmosfera. També s’espera que l’alcade de Sant Adrià, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, possin algunes mesures al trànsit i a les indústries per a que la contaminació no sigui molt més alta i pugui ser un problema de salut per a la població.


Per això, els habitants de Sant Adrià demanen que es retiri el crematori, ja que l’aire que respirem està molt contaminat i no es bó per a la nostra salut.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada